Social Icons

Pages

12.16.2012

Mide Ülseri Tedavisinde Lahana Bitkisi

Mide Ülseri Tedavisinde Lahana Bitkisi

Lahana , güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen bir bitkidir. Üretimi sadece, Niğde İl'i Bor İlçe'si Kaynarca Köyü'nde yapılan Kaynarca lahanası kalite bakımından Dünya'da 1. sıradadır.

100 gram lahana ortalama olarak 110 kJ' dür ve 4 g karbonhidrat, 2 g protein, 50 mg kalsiyum, 0,5 mg demir, 50 mg C vitamini, 0,04 mg B1 vitamini, 0,04 mg B2 vitamini, 0,04 mg U vitamini içerir. Anti-ülser faktör olarak da bilinen lahanada ki bir vitamin olduğuna inanılan, Vitamin U adı verilen bir maddedir.

Mide ülseri tedavisinde lahananın bilimsel anlamda çok başarılı olduğu kanıtlanmış Uzmanlar ülser tedavisinde güvenle kullanılabileceğini açıklamışlardır.

Ülser tedavisinde küçük boy lahanayı geniş bir kapta kaynatıp elde edilen bu lahana suyundan gün başına yemeklerden sonra içilmelidir, gün başına içilen miktar 1 litre kadar olmalıdır.

Bazı hassas vücutlarda gaz oluşumuna yol açabilir, ama rezene çayı içmek yada lahana suyunu bir tutam kimyonla kaynatmak ve bu suyu içmek da bu sorunu çözmek için yeterlidir.


Ayrıca Lahana fazla kiloların atılmasında yardımcı bir tedavi yöntemi, selüloitleri yok etme özelliği ile de etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız